information

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús. Pot canviar la configuración o obtenir més información aquí. clica aquí

Inici

Compromís Mediambiental

 

Quan es va construir el CCIB, dins del projecte de renovació de la zona urbana del nou Front Marítim de Barcelona, es van tenir en compte quatre punts bàsics d'estratègia ambiental:

 

  • La integració paisatgística
  • La gestió de l'aigua
  • La gestió energètica
  • La gestió de residus

 

Tant els urbanistes com els arquitectes que van rebre l'encàrrec de construir els dos edificis del CCIB (Centre de Convencions i Auditori Fòrum), van tenir molt en compte aquests punts en aspectes externs i també d'estructura interna. I ho van aconseguir, amb solucions arquitectòniques realment innovadores.

 

No obstant això, un cop inaugurat el CCIB com a espai de celebració de congressos i esdeveniments de tot tipus, aquest 'equipatge' sostenible d'origen s'havia de projectar també a la gestió quotidiana del Centre. Aquest repte podia tenir un abast més o menys ambiciós, en molts àmbits possibles, i nosaltres vam decidir focalitzar-lo en quatre grans polítiques molt concretes:

 

  1. Eficiència energètica
  2. Reciclatge
  3. Compensació d'emissions de CO2
  4. Certificació i estandardització de processos

 

 

POLÍTICA D'EFICIÈNCIA ENERGÈTICA


Al CCIB duem a terme cada dia el mesurament de l'energia i recursos que consumim, amb l'objectiu de mantenir un consum tan raonable com sigui possible i minimitzar possibles malbarataments en aspectes com, per exemple, fuites d'aigua en aixetes, enllumenat de zones no utilitzades en aquell moment o escales mecàniques en activitat quan no són realment necessàries.

 

 

POLÍTICA DE RECICLATGE


A part de la selecció massiva de residus després del desmuntatge d'un gran esdeveniment, al CCIB també vam voler baixar en la nostra gestió fins a un nivell de 'sostenibilitat individual'. Així, totes les zones comunes del CCIB disposen avui de bateries de papereres amb tapes de diferent color perquè qualsevol assistent als nostres esdeveniments o qualsevol membre del nostre equip pugui deixar fàcilment cada residu a la seva paperera corresponent: paper, plàstic, vidre, orgànic, metall i escombraries. Això facilita el trasllat dels residus a la planta de transferència temporal del nostre moll, una planta pionera a la península ibèrica, que classifica els residus més enllà del merament estableix la normativa municipal, i els deixa preparats per a la seva expedició exterior. El CCIB confia aquest últim pas a Foment del Reciclatge, una empresa local reconeguda per la seva experiència i innovació en recollida, selecció i reducció de residus.

 

 

COMPENSACIÓ D'EMISSIONS DE CO2

 

 

El CCIB és pioner en el càlcul de la petjada de carboni derivada de la seva pròpia activitat, que entén com a exercici imprescindible per lluitar, amb les eines disponibles avui dia, contra el canvi climàtic que afecta el nostre planeta. Les emissions es compensen totalment mitjançant la compra de crèdits de carboni (CER) en diferents projectes sota els estàndards de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre Canvi Climàtic (UNFCCC). L'objectiu d'aquests projectes procura ser sempre la substitució de combustibles fòssils per energies netes.

 

En aquest link  podeu veure el darrer projecte en què hem participat, al 2017, per compensar la nostra activitat de 2016. S'anomena projecte 'Balikesir Wind Power Plant Project', i situat a Turquia, está basant en la generació d'energia eòlica.

 

Però el CCIB no volia quedar-se a aquest estadi i compensar únicament l'impacte propi, i és així que des de 2009 posa a disposició de tots els seus clients un sistema voluntari de compensació d'emissions de cada esdeveniment en particular.

 

El 2012 vam perfeccionar aquest sistema, de manera que sigui un procés més simple, amb projectes més ben alineats amb la nostra activitat sectorial, i de manera especial, complementant aquest servei amb accions comunicacionals posteriors que aportin valor a la marca dels nostres clients, col·laborant en la difusió de seva actitud sostenible.

Contacti amb el nostre equip d'assessors per saber-ne més sobre com convertir el seu esdeveniment en una excel·lent oportunitat d'innovació i diferenciació.

 

 

CERTIFICACIÓ I ESTANDARDITZACIÓ DE PROCESSOS


Al CCIB tenim establert i certificat el sistema de gestió ambiental segons els criteris ISO 14001:2004 i el reglament Eco Management and Audit Scheme - EMAS.

 

Acreditem ja una bona trajectòria en l'ús d'aquestes metodologies, que es posa de manifest amb l'obtenció, l'abril de 2011, del registre sobre el nou reglament EMAS III, que inclou una sèrie d'exigències addicionals als reglaments anteriors, especialment en matèria d'aspectes ambientals indirectes i de participació activa dels treballadors.

 

 

COMPROMÍS DE FUTUR


Malgrat el bon comportament dels indicadors esmentats, les millores ja aconseguides i la creixent implicació dels nostres clients, l'objectiu del CCIB segueix sent minimitzar la generació de residus, promoure l'estalvi de consum energètic i afavorir la mitigació del canvi climàtic a nivell global.

 

Per això, en el marc del nostre sistema de gestió integralment responsable, seguim concentrats en l'aplicació de mesures de millora ambiental, tot fomentant la recerca i l'impuls de nous processos operatius que tendeixin a minimitzar la petjada ecològica de les activitats que desenvolupem.